'Betrokken, open, aanpakker'
Over Susan

Hoi, ik ben Susan Nabuurs-Hermans, geboren in 1979 in Weert, opgegroeid in Ospel en nu woon ik samen met mijn man en dochter in Nederweert.

In 2003 ben ik als fysiotherapeut gaan werken in een particuliere praktijk. Ik vind het heerlijk om te werken met mensen, te luisteren naar wat hen bezig houdt en te achterhalen waar klachten vandaan komen. Door de gesprekken leer je iemand steeds beter kennen en van daaruit is een klacht vaak veel beter te begrijpen.

Mijn interesse in het waarom groeide: wat maakt dat die klacht er is of juist niet overgaat? Wat speelt er nog meer? Om hier meer handvaten in te krijgen, heb ik de opleiding tot psychosomatisch therapeut gevolgd. Meer kijkend naar het totaalplaatje van de mens, de samenhang tussen lichaam, geest en leefomgeving.

Tijdens de opleiding ‘Psychodrama’,  dat naast een zienswijze ook een agogische en/of therapeutische werkvorm is, heb ik geleerd mensen te helpen meer zicht te krijgen op hun eigen gedrag.

Om mensen figuurlijk en ook letterlijk in beweging te brengen, heb ik mijn certificaat als runningtherapeut behaald. Het is mooi om te zien hoe mensen groeien in zelfvertrouwen, zich beter en fitter gaan voelen, rust krijgen in hun hoofd en weer in balans komen.

De behandeltijd in de reguliere fysiotherapie is voor mij te kort om de behandeling te kunnen geven die ik nastreef. Dat heeft mij doen besluiten een eigen praktijk op te zetten. Door zonder contracten met zorgverzekeraars te werken, kan ik meer tijd en aandacht geven, dit geeft mij meer voldoening.

In april 2021 is mijn praktijk InterActie geopend. In het pand Centrum MENS, dat we zelf hebben verbouwd, hebben we ons met een aantal eenmanspraktijken gevestigd. Allemaal met dezelfde insteek: Jij als mens staat centraal.

Tijdens mijn werk ben ik graag met mensen bezig, maar ook in mijn vrije tijd begeef ik me graag onder de mensen. Familie en vrienden vind ik belangrijk; samen kletsen, borrelen, een spel doen of uit eten. Naast wandelen met onze hond, ga ik graag tennissen, hardlopen en voetballen. Ik vind het fijn om actief betrokken te zijn bij een sportclub of school en zet me dan ook graag in als vrijwilliger. Om in mijn actieve leventje tot rust te komen, lees ik literaire thrillers, ga ik lekker de natuur in of doe ik een meditatie.

 

Mijn visie

Wat maakt dat je je gezond voelt? Mijn mening is dat gezondheid meer is dan alleen ‘niet ziek’ zijn. Gezondheid betekent ook: Hoe gaat het mentaal met me? Hoeveel vertrouwen heb ik in mijn eigen toekomst? Lukt het me te genieten van het leven? In hoeverre kan ik meedoen in de samenleving en heb ik contact met andere mensen? Heb ik vrienden om me heen? Hoe ziet mijn dagelijks leven eruit? Kan ik goed voor mezelf zorgen?

Mijn visie op het welzijn van de mens sluit volledig aan bij het gedachtengoed positieve gezondheid van Institute for Positive Health (IPH) . Zij brengen gezondheid in kaart volgens deze 6 pijlers:

Lichaamsfuncties

Mentaal welbevinden

Zingeving

Kwaliteit van leven

Meedoen

Dagelijks functioneren

 

Via een online vragenlijst kun je jouw antwoorden per onderdeel invullen en daarmee wordt jouw gezondheidsoppervlak ingekleurd in het spinnenweb. Kijk hiervoor op de website van IPH: www.iph.nl. We kunnen dit in de praktijk samen bespreken.

Ik zie jou niet als passieve cliënt, maar wil jou aanspreken op jouw veerkracht  en jouw vermogen regie te voeren om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen die het leven jou biedt om te kunnen gaan. Jouw verhaal hierin staat centraal. Wat maakt jouw leven zinvol? En wat heb jij nodig om je goed te voelen? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.